När resan betyder lika mycket som resmålet!

Toscana-Aosta-Alsace

Toscana/Aosta/Alsace 21 -30 april 2022

Toscana har allt som en konstälskare, den historiskt intresserade, den finsmakande livsnjutaren kan tänka sig: Bedårande viner, konst, praktfulla historiska byggnader och alltsammans inom det vackra toskanska landskapet med mjuka böljande kullar täckta av vinrankor, rosmarinbuskar, cypresser och olivträd.

De små städerna som klänger sig fast på kullarnas toppar verkar inte ha förändrats mycket sen Rafael och Leonardo da Vinci gjorde sina berömda målningar. Vi stannar två nätter i Pisa för att sedan fortsätta till kulturstaden San Gimignano. Vi bor två nätter på Borgo Tre Rose med lantligt boende omgivet av vinodlingar och olivlundar, nära den mytomspunna staden Montepulciano. På hemvägen stannar vi en natt i alperna inklämd mellan mäktiga alptoppar och där landskapet bjuder på fantastisk utsikt. De två sista nätterna bor vi i pittoreska Alsace, som är en pärla i nordöstra Frankrike. Vi besöker den medeltida vin byn Equisheim där vi provar goda viner.

Våra guider på resan är Anna Rudh och Bo Högberg.

 

 

 

Program

Dag 1, 21 april:

Efter lunch tar vi bussen till Landvetter, Göteborg och landar kl. 17.45 i staden Pisa. Stenstorps Buss hämtar upp oss och vi checkar in på Royal Victoria Hotel, Pisa, där vi bor två nätter. Dagen avslutas med gemensam middag. Transport ca. 17 mil.

Dag 2, 22 april:

Efter frukost guidar oss Anna runt i den historiska staden och vi besöker bl.a. lutande tornet i Pisa. När vi ätit lunch på egen hand blir det fri tid i staden med shopping m.m. Dagen avslutas med gemensam middag på någon av stadens restauranger. Transport ca. 0 mil.

Dag 3, 23 april:

Efter frukost reser vi mot kulturstaden San Gimignano. Där känns det som om tiden stått stilla sedan 1300-talet. Vi  insuper stadens unika atmosfär, äter lunch på egen hand och provar kanske deras "världsmästarglass". Fram på eftermiddagen beger vi oss till närbelägna vingården San Donato för vinprovning. Sedan fortsätter vi mot Borgo Tre Rose där vi installerar oss lantligt för två nätter. Efter en stunds vila avslutas dagen med gemensam middag. Transport ca. 20 mil.

Dag 4, 24 april:

Efter frukost bär färden mot det mytomspunna Montepulciano. Denna medeltida stad är belägen på en klipphylla. Vi  strövar runt i staden, shoppar eller bara njuter av den magnifika utsikten. Vi äter egen lunch för att sedan återvända till Borgo Tre Rose för en stunds vila. Bussen tar oss sedan till vingården Villa St. Anna där mor och döttrar regerar. Vi njuter av en måltid som består av fyra viner i kombination med områdets lokala mat.  Transport ca. 4 mil.

Dag 5, 25 april:

Efter frukost bär färden av mot Florens. Staden var under medeltiden renässansens och humanismens centrum i Europa. Den var ledande inom ekonomi, vetenskap, konst och arkitektur. Lokal guide visar oss runt bland det mest sevärda staden har att erbjuda från den tiden. Vi får gott om tid för egna strövtåg och att hitta  en mysig restaurang för egen lunch. Färden bär sedan norrut mot staden Lucca för incheckning och gemensam middag. Transport  ca. 18 mil.

Dag 6, 26 april:

Efter frukost lämnar vi Toscana och far norrut. Vi stannar på vägen och äter lunch på egen hand. Dagens slutmål är Aosta dalen som ligger insprängt mellan alptopparna. Vi provar vin på familjeägda vingården Lo Triolet och övernattar på hotell i Chamonix. Dagen avslutas med gemensam middag. Transport ca. 46 mil.

Dag 7, 27 april:

Efter frukost startar vi färden mot Alsace, och vi reser genom det mäktiga franska alplandskapet. Det blir egen lunch utmed vägen och på eftermiddagen är vi framme i den trivsamma byn Andlau i Alsace. Här ska vi stanna i två nätter på Hotel Kastelberg. Det blir tid till sightseeing bland medeltida hus och trånga gränder. Första kvällen äter vi typisk Alsace middag.   Transport ca. 49 mil.

 

Dag 8, 28 april:

Vi får lov att sova ut och äta sen frukost. På förmiddagen går bussen till den pittoreska vinbyn Equisheim. Sightseeing och egen lunch hinns med innan vi avnjuter en spännande vinprovning hos Josef Gruss, Equisheim. Tillbaka på hotellet laddar vi  inför kvällens supé.  Transport ca. 10 mil.

Dag 9, 29 april:

Vid 8-tiden lämnar vi Alsace, korsar floden Rhen och kommer in i tyska Baden. Fika och lunch efter vägen. Vi övernattar strax söder om Hamburg och där bjuds vi på avskedsmiddag. Transport ca. 70 mil.

Dag 10, 30 april:

Vi satsar på att komma iväg kl. 08.00 för vidare färd med färjan Puttgarden - Rödby. Efter 20 mil i Danmark är vi framme vid färjeförbindelsen Helsingör - Helsingborg. Drygt fyra timmar senare, med paus för egen middag, bör vi vara tillbaka i Skaraborg vid 20.00-tiden. Transport ca. 70 mil.

 

 

 

 

Resfakta

Pris: 16.400:-/person med del i dubbelrum, enkelrumstillägg 2.500:-.

I Priset ingår:  Transfer Landvetter, flygbiljett, bussresa i modern helturist buss inkl. färjeavgifter och vägavg.,  nio övernattningar i dubbelrum med frukost på tre/fyrstjärniga hotell,  halvpension, exkl. dryck, (9 middagar), 4 vinprovningar, samt Anna Rudhs och Bo Högbergs tjänster.

Valutakursen är satt utifrån 1 EUR = 10,20 SEK.

Enoteca Gärdstorp är ansvarig arrangör för denna resa och har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

Powered by Travelize