När resan betyder lika mycket som resmålet!

Toscana

Toscana 10 -17 oktober 2021

Toscana har allt som en konstälskare, den historiskt intresserade och livsnjutaren kan tänka sig, bedårande viner, konst, praktfulla historiska byggnader och alltsammans inom det vackra toskanska landskapet med mjuka böljande kullar täckta av vinrankor, rosmarinbuskar, cypresser och olivträd.

De små städerna som klänger sig fast på kullarnas toppar verkar inte ha förändrats mycket sen Rafael och Leonardo da Vinci gjorde sina berömda målningar. Vi stannar en natt i Pisa för att sedan fortsätta till kulturstaden San Gimignano. Vi bor två nätter på Le Terre Rosse med lantligt boende omgivet av vinodlingar och olivlundar, och tre nätter lantligt nära den mytomspunna staden Montepulciano. Vi besöker världsarvsstäderna Pienza och Florens.

Våra guider på resan är Anna Rudh och Bo Högberg.

 

 

 

Program

Dag 1, 10 oktober:

På förmiddagen tar vi bussen till Landvetter, Göteborg. Planet lyfter kl. 14:00, och landar kl. 16.30 i staden Pisa.  Italiensk buss hämtar upp oss på flygplatsen, och vi checkar in på Royal Victoria Hotel, Pisa, och dagen avslutas med gemensam middag. Transport ca. 17 mil.

Dag 2, 11 oktober:

Efter frukost guidar Anna oss runt i den historiska staden och vi besöker bl a lutande tornet i Pisa. Vi äter lunch på egen hand.  Sedan bär färden mot Le Terre Rosse strax utanför San Gimignano där vi ska bo två nätter. Efter en skön eftermiddag med bad kanske står vår första italienska middagen framdukad. Trnsport ca. 9 mil.

Dag 3, 12 oktober:

Efter frukost når vi inom fem minuter kulturstaden San Gimignano. Där känns det som om tiden stått stilla sedan 1300-talet. Vi  insuper stadens unika atmosfär, äter lunch på egen hand och provar kanske deras "världsmästarglass". På hemvägen mot hotellet provas vin på vingården Il Palagetto. Gemensam middag på hotellet. Transport ca. 1 mil.

Dag 4, 13 oktober:

Efter frukost når vi inom en timma den berömda medeltida staden Siena. Vi får tid att studera den välbevarade gotiska arkitekturen och äta lunch på valfritt ställe. Sedan fortsätter vi mot sydost, och vi installerar oss lantligt på agro tourismo Il Greppo. där väntar senare vinprovning av det ädla vinet Vino Nobile di Montepulciano som räknas som ett av Italiens bästa viner. Dagen avslutas med middag på Il Greppo. Transport ca. 11 mil.

Dag 5, 14 oktober:

Efter frukost bär färden av mot det mytomspunna Montepulciano, som är en pittoresk liten stad beläget 600 m.ö.h. med fantastisk vy över Toscanas mjuka kullar. Här har många filminspelningar ägt rum, bl.a. "Under Toscanas sol". Vi äter egen lunch för att sedan återvända till Il Geppo för en stunds vila. Vi tar oss den korta sträckan till vingården St. Anna, och här är det mor och döttrar som regerar. Vi njuter av deras lantliga kök i kombination av vingårdens viner.  Transport  ca. 6 mil.

Dag 6, 15 oktober:

Efter frukost far vi ut i det vackra landskapet, Val dÒrcia som är klassat som italiensk världsarv . Vi når fram till staden Pienza som också har världsarvsstatus. Stadens berömmelse bygger på påven Pius II då han på 1400-talet lät bygga upp staden enligt dåtidens idealistiska stadsplanering. Vi äter där egen lunch för att sedan bege oss till Bagno Vignoni, känd redan på romartiden som kurort. Här får vi möjlighet till ett varmt och skönt termalbad. Vi återvänder till Il Greppo där middag avslutas i deras lantliga miljö.  Transport ca. 5 mil.

Dag 7, 16 oktober:

Efter frukost lämnar vi Il Greppo och far norrut mot renässans staden Florens. Den är sedan 1982 uppsatt på Unescos världsarvslista. Staden var under medeltiden renässansens och humanismens vagga och var då absolut ledande inom ekonomi, kost, vetenskap och arkitektur. Lokal guide visar oss runt till de mest betydande historiska platserna. Det blir gott om tid för egna strövtåg och egen lunch. Framåt eftermiddagen startar färden mot Pisa för avskedsmiddag och övernattning. Transport ca. 21 mil.

 

Dag 8, 17 oktober:

Efter frukost åker vi till flygplatsen i Pisa för incheckning, och planet lyfter mot Landvetter kl. 11.00, och landar kl. 13.30. Där väntar Stenstorps Buss på att köra oss hem till Skaraborg, och vi bör vara tillbaka vid 16-tiden.  Transport ca. 15mil.

 

 

 

Resfakta

Pris: 15.900:-/person med del i dubbelrum, enkelrumstillägg 1.800:-.

I Priset ingår:  Transfer Landvetter T/R, flygbiljett T/R, bussresa i modern helturistbuss i Italien, sju övernattningar  på tre/fyrstjärniga hotell med halvpension, exkl. dryck, tre vinprovningar,  lokal guide i Florens, inträde till termalbad, samt Anna Rudhs och Bo Högbergs tjänster.

Valutakursen är satt utifrån 1 EUR = 10,20 SEK.

Sker valutaförändringar uppåt eller neråt kommer justering av priset  på resan att ske. Den aktuella kursen fastställs en månad före avresa.

Enoteca Gärdstorp är ansvarig arrangör för denna resa och har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

Powered by Travelize