När resan betyder lika mycket som resmålet!

Konstnärsresa Frankrike

Konstnärsresa med Lena Linderholm i impressionisternas fotspår till Frankrike, Champagne och Mosel, 21 - 29 april 2024

En konst och livsnjutarresa lite utöver det vanliga. Ingen stress utan här lämnas det utrymme för att hinna läsa, skissa, skriva, plåta och njuta. Lena kommer att beställa fina skissböcker till oss alla med lite extra pennor, färg och kritor - ja, allt vi kan komma behöva.

Följ med på en drömresa att se fram emot och längta till med lite extra av allt!

Program

Dag 1:

Flyg Arlanda - Paris. Planet landar i Paris på förmiddagen där svensk buss möter upp och som sedan är med oss under hela resan. Vi far till den charmiga byn Barbizon som är känd från berömda landskapsmålare och det vackra omgivande landskapet. Vi checkar in på L´hostellserie du Bas-bréu som är ett äldre hotell i vintage stil. Det blir tid att landa på hotellet och insupa den charmiga miljön innan gemensam middag serveras. Här bor vi tre nästter Transport ca. 9 mil.

Dag 2:

Efter frukost enligt historiskt franskt manér, upptäcker vi vinbyn Barbizon på egen hand. I byn verkar många konstnärer, och konstgallerierna är många till antal. Frampå förmiddagen far vi till staden Fontainebleau där vi intar egen lunch, och det blir tid till shopping. I staden ligger Chateau de Fontainebleau. Vi njuter av dess vackar trädgårdar, (finns tre st.), och vi guidas runt i det pampiga slottet. Vi far åter till byn Barbizon för lite egen tid innan dagen avslutas med gemensam middag på restaurang Lángelo som ligger alldeles i närheten av hotellet. Transport ca. 3 mil.

Dag 3:

Efter att intagit frukost i lugn och ro blir det mer tid att upptäcka byn Barbizon. Den som önskar tar en promenad i den vackra park om ligger i angränsning till byn. Där finns ett antal skulpturer formade av moder jord. Lunch intas på egen hand innan vi far vidare till Grez sur Loing, byn som gärna Carl Larsson besökte när han vistades i området. Där guidas vi runt för att insupa den speciella atmosfär som byn bjuder. Bussen tar oss sedan tillbaka till byn Barbizon och dagen avslutas med gemensam middag på restaurang på hotellet. Transport ca. 4 mil.

Dag 4:

Efter frukost startar färden mot byn Auvers-sur-Oise. I byn bodde och verkade Vincent van Gogh under delar av sitt liv tillsammans med fler av dåtidens kända konstnärer. Han har sin grav i byn, och där finns ett museum, beläget i ett slott, där verk av konstnärerna finns representerade. Vi kan välja att besöka slottet eller guidevandra runt i byn. Det blir gemensam lunch i slottets restaurang innan vi far vidare västerut till byn Giverny för besök på Claude Monets trädgård. Vi guidas runt i trädgården och besöker det charmiga huset där familjen bodde. Det blir lite egen tid i trädgården innan vi far till den angränsande staden Vernon för övernattning på Hotel Normandy. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 16 mil.

Dag 5:

Efter frukost startar färden mot Champagne och champagnehuset Voirin Jumel för provning och lunch. Champagnehuset tillhör det berömda området Côte des Blancs och är känt för sina torra, krispiga och lagringsdugliga champagner. Vi far vidare mot Moseldalen och bor tre nätter på Moselhotel Lesura, Lieser. Dagen avslutas med middag på hotellet . Transport ca. 51 mil.

Dag 6:

Efter frukost far vi till Bernkastel-Kues där vår guide Johanna Strotmann guidar oss runt bland trånga gränder och korsvirkeshus. Det blir tid för egen lunch, och för att ta fram skissblocket. Vi far vidare till Jugendstil- staden Traben-Trarbach där Johanna visar oss runt. Sedan väntar vinprovning på Weingut Thanisch, Lieser. Vi åker tillbaka till Lieser för egen tid och gemensam middag på hotellet. Transport ca. 5 mil.

Dag 7:

Efter frukost åker vi till staden Trier där Johanna möter upp för en guidad tur i det forna Roms huvudstad. Det blir tid för att skissa, och efter egen lunch besöker vi basilika minor St. Paulin som är känd för sina stora takmålningar. Vi far panoramvägen över floden Mosel, och njuter av den betagande utsikten. Vi stannar på vägen för gemensam middag på Weingut Lehnert-Veit, Piesport innan vi far vidare mot hotellet. Transport ca. 9 mil.

Dag 8:

Efter frukost startar färden norrut mot norra Tyskland. Vi stannar utmed vägen för egen lunch och når sen eftermiddag fram till Lübeck för övernattning och gemensam avskedsmiddag på hotell Holiday Inn. Transport ca. 65 mil.

Dag 9:

Tidig avfärd mot Puttgarden, för färja till Rödby. Efter 20 mil i Danmark blir det färja Helsingör- Helsingborg. Fortsatt resa mot Stockholm med stopp för mat/fika i Sverige. Transport ca. 80 mil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resfakta och bokning

Pris: 23.700:-/person med del i dubbelrum, enkelrumstillägg, 3.000:-/person.

I priset ingår: Flyg Arlanda - Paris, bussresa i modern helturistbuss, inkl. färjor och vägavgifter, åtta övernattningar i dubbelrum med frukost i minst trestjärniga hotell, sju middagar exkl. dryck, en lunch exkl. dryck, två vinprovningar, fyra inträden, reseledare Bo Högbergs tjänster, Lena Linderholms medverkan, och guide Johanna Strotmann.

Ansvarig för resan är Enoteca Gärdstorp som har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

Priset på resan är beräknad efter valutakurs 1 Euro = 11.30 SEK. Arrangören förbehåller sig rätten att justera priset vid ändrade förutsättningar vad gäller valutakurs.

OBS! resan börjar vid Arlanda, transport dit får man ombesörja själv.

 

 

 

Powered by Travelize