När resan betyder lika mycket som resmålet!

Konstnärsresa Frankrike

Konstnärsresa med Lena Linderholm i impressionisternas fotspår till Frankrike, Champagne och Mosel, 21 - 29 april 2024

En konst och livsnjutarresa lite utöver det vanliga. Ingen stress utan här lämnas det utrymme för att hinna läsa, skissa, skriva, plåta och njuta. Lena kommer att beställa fina skissböcker till oss alla med lite extra pennor, färg och kritor - ja, allt vi kan komma behöva.

Följ med på en drömresa att se fram emot och längta till med lite extra av allt!

Program

Dag 1:

Flyg Arlanda - Paris. Planet landar i Paris på förmiddagen där svensk buss möter upp och som sedan är med oss under hela resan. Vi far till den charmiga byn Barbizon som är känd från berömda landskapsmålare och det vackra omgivande landskapet. Vi checkar in på L´hostellserie du Bas-bréu som är ett äldre hotell i vintage stil. Det blir tid att gå runt i byn och dess omgivningar innan gemensam middag. Här bor vi tre nätter. Transport ca. 9 mil.

Dag 2:

Vi besöker staden Fontainebleau och Chateau de Fontainebleau. Vi njuter av dess vackra trädgård,  och får en rundvandring i det pampiga slottet och trädgårdarna. Lunch intas på egen hand innan vi far vidare till välbekanta byn Grez-sur-Loing, som är känd för sitt ljus. Många av våra mest kända konstnärer och författare tillbringade mycket tid här. Carl Larsson träffade sin älskade hustru Karin, Karl Nordström, Bruno Liljefors, Julia Beck och August Strindberg är bara några av dem. Här stannar vi med bussen och insuper historiens vingslag och den speciella atmosfären, och vi skissar lite och gör vad vi själva vill. Vi far åter till byn Barbizon för egen tid och gemensam middag. Transport ca. 4 mil.

Dag 3:

Vi besöker det vackra Chateau Malmaison som under en tid var residens för Napoleon Bonaparte och hans Joséphine de Beauharnais. Vi guidas runt och njuter av slottets vackra omgivningar. Äter lunch på lämpligt ställe innan vi far vidare till byn Illiers Combray, där den kände författaren Marcel Proust verkade. Han gjorde byn känd genom sitt verk "På spaning efter den tid som flytt". Bussen tar oss sedan tillbaka till byn Barbizon och dagen avslutas med gemensam middag. Transport ca. 25 mil.

Dag 4:

Vi startar färden mot byn Auvers-sur-Oise där Vincent Van Gogh bodde och verkade under delar av sitt liv tillsammans med fler av dåtidens kända konstnärer. Han är även begravd här. I byn finns ett museum där verk av konstnärerna finns representerade. Vi far vidare västerut till byn Giverny för egen lunch och besök på Claude Monets trädgård. Här blir vi guidade runt i trädgården, och besöker det charmiga huset där familjen bodde. Övernattning i den lilla staden Vernon som inte ligger långt från Giverny. Dagen avslutas med gemensam middag. Transport ca. 26 mil.

Dag 5:

Bussen tar oss till Champagne och champagnehuset Voirin Jumel för provning och lunch. Champagnehuset tillhör det berömda området Côte des Blancs och är känt för sina torra, krispiga och lagringsdugliga champagner. Vi far vidare mot Moseldalen och checkar in för tre nätter på Moselhotel Lesura, Lieser. Dagen avslutas med middag på egen hand i vinbyn Lieser. Transport ca. 55 mil.

Dag 6:

Efter frukost far vi till Bernkastel-Kues där vår guide Johanna Strotmann guidar oss runt bland trånga gränder och korsvirkeshus. Det blir tid för egen lunch och för att ta fram skissblocket. Vi far vidare till Jugendstil- staden Traben-Trarbach där Johanna visar oss runt. Sedan väntar vinprovning på erkänd vingård i Maring. Vi åker tillbaka till Lieser för egen tid och gemensam middag på hotellet. Transport ca. 5 mil.

Dag 7:

Efter frukost åker vi till staden Trier där Johanna möter upp för en guidad tur i det forna Roms huvudstad. Det blir tid för att skissa, och efter egen lunch besöker vi basilika minor St. Paulin som är känd för sina stora takmålningar. Vi far panoramvägen, med dess intagande utsikt över floden Mosel, tillbaka mot Lieser. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 9 mil.

Dag 8:

Efter frukost startar färden norrut mot norra Tyskland. Vi stannar utmed vägen för egen lunch och når sen eftermiddag fram till Lübeck för övernattning och gemensam avskedsmiddag på hotell Holiday Inn. Transport ca. 65 mil.

Dag 9:

Tidig avfärd mot Puttgarden, för färja till Rödby. Efter 20 mil i Danmark blir det färja Helsingör- Helsingborg. Fortsatt resa till Strängnäs med stopp för mat/fika i Sverige. Transport ca. 80 mil.

 

 

 

Resfakta och bokning

Pris: 23.700:-/person med del i dubbelrum, enkelrumstillägg, 3.000:-/person.

I priset ingår: Flyg Arlanda - Paris, bussresa i modern helturistbuss, inkl. färjor och vägavgifter, åtta övernattningar i dubbelrum med frukost i minst trestjärniga hotell, sju middagar exkl. dryck, en lunch exkl. dryck, två vinprovningar, fyra inträden, reseledare Bo Högbergs tjänster, Lena Linderholms medverkan, och guide Johanna Strotmann.

Ansvarig för resan är Enoteca Gärdstorp som har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

Priset på resan är beräknad efter valutakurs 1 Euro = 11.30 SEK. Arrangören förbehåller sig rätten att justera priset vid ändrade förutsättningar vad gäller valutakurs.

OBS! resan börjar vid Arlanda, transport dit får man ombesörja själv.

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/4BussKonstnarsresaFrankrike223 700:-BokaMer information
Powered by Travelize