När resan betyder lika mycket som resmålet!

Tyskland 4 - 10 augusti

Vi besöker några av Tysklands alla pärlor.

Rostock, en av de vackra Hansastäderna, Lübbenau som är känd för sina kanaler och gurkor. Vi får också uppleva storstadslivet i Berlin, som är en fantastisk trevlig stad. Det blir också besök i Lüneburg.

 

Program

Dag 1: Avresa tidigt på morgonen från Skaraborg. Vi åker mot Helsingborg och tar färjan över till Helsingör, och tar oss genom Danmark till nästa färja i Gedser. Efter ca. 2 timmar är vi framme i Rostock ca. kl. 17.30. Vi checkar in på InterCityhotel i Rostock, och får lite egen tid innan vi äter gemensam middag på hotellet. Transport ca. 65 mil.

Dag 2: Efter en god frukost åker vi vidare till Lübbenau, Spreewald. Vi stannar utmed vägen för fika och lunch. Väl framme tar vi in på Hotel Schloss Lübbenau. Det blir egen tid på eftermiddagen för att upptäcka denna pärla med sina kanaler, och kanske köpa på sig gurkor som de är kända för. Gemensam middag på hotellet, Transport ca. 34 mil.

Dag 3: Efter en lugn morgon med god frukost blir det en båttur på dessa fantastiska kanaler. Man upplever tystheten och lugnet i den vackra naturen. Det blir ett stopp utmed färden för lunch, och efter ca. 4 timmar är vi åter iland. Därefter tar vi vår buss för nya äventyr. Nästa stopp blir i Berlin, Tysklands huvudstad, där vi bor 2 nätter på Abba Berlin Hotel.  Det finns tid för egen tid innan vi äter gemensam middag på hotellet. Transport ca. 10 mil.

 

 

Dag 4: När vi ätit frukost tar vår lokalguide med oss på en 3 timmarstur med vår egen buss. Eftermiddagen har vi för eget förfogande att upptäcka denna  spännande stad.  Gemensam middag på hotellet. 

Dag 5: Vi lämnar Berlin, och åker mot Magdeburg, som är känt för sin tillverkning av, magdeburgerspel. Vid någon tidpunkt fanns det 19 st. dragspelsfabriker. Innan vi når vårt mål för dagen stannar vi till vid Lützen. Det var här som det 6 november 1632 var en stor sammandrabbning under 30-åriga kriget.  När vi kommer fram till Magdeburg checkar vi in på Hotel Ratswaage. För den som vill finns det egen tid för att upptäcka staden. Gemensam middag på hotellet. Transport ca. 16 mil.

Dag 6: Efter frukost åker vi mot Celle. Här blir det en tur med häst och vagn, och det serveras en lättare lunch under turen. Därefter fortsätter vi till Lüneburg, där vi bor på Hotel Bergström. Gemensam middag på hotellet. Transport ca. 23 mil.

Dag 7: Resans sista dag, och vi åker mot Sverige. Vi åker till Puttgarden för att ta färjan till Rödby, och efter 20 mil i Danmark är vi framme vid färjan Helsingör - Helsingborg. Efter ett stopp i Sverige för mat/fika är vi åter i Sakraborg ca. kl. 20.00. Transport ca. 75 mil.

 

 

 

 

 

Resfakta och bokning

Pris: 7.850:-/person med del i dubbelrum, enkelrumstillägg 1.500:-.

Frivilligt avbeställningsskydd 250:-.

I priset ingår: Buss, färjor, vägavgifter, logi 6 nätter med halvpension, ( 2 dagar med helpension), båttur i Lübbenau, hästtur i Celle, guide i Berlin.

Resan görs i samarbete med Kjell Sjölund, 0705-944971, kjell.sjolundkarlsborg.se. 

För att resan ska genomföras måste vi bli 40 st.

Powered by Travelize