När resan betyder lika mycket som resmålet!

Godbitar av Tyskland

Godbitar av Tyskland 26/7 - 2/8

Följ med och  besök hansastäderna Stralsund och Lübeck, Tysklands största ö Rügen, korsvirkesstaden Celle och vackra Moseldalen med sina goda viner.

 

 

Resfakta och bokning

Pris: 7.900:- del i dubbelrum, enkelrumstillägg 1.600:-

Vi reserverar oss mot ev. valutaförändringar.

Priset äberäknat på minst 35  resenärer.

Frivilligt avbeställningsskydd 250:-

I priset ingår:

Buss, vägavgifter, färjor, del i dubbelrum med halvpension, 7 frukostar, 6 middagar och 1 lunch, 1 vinprovning, båttur,  guide Johanna Strotmann, svensktalande, 2 dagar i Mosel, och svensktalande guide  i Stralsund, inträde till våra gemensamma aktiviteter.

Program godbitar av Tyskland

Dag 1:  Resan startar tidigt på morgonen från Skaraborg, och via Danmark och efter ett par färjeturer anländer vi till Stralsund på eftermiddagen. Vi checkar in på centralt belägna Intercity Hotel. Det blir egen tid innan vi äter gemensam 3-rätters middag  på hotellet.

 

 

Dag 2: Efter frukost  får vi en guidad stadsvandring i denna hansastad. Efter lunch tar vi bussen ut på ön Rügen där vi bl.a. besöker Prora, denna enorma semesteranläggning som Hitler byggde för att blidka arbetarklassen.  På kvällen äter vi gemensam middag på en centralt belägen restaurang.

 

Dag 3: Efter vi ätit frukost lämnar vi Stralsund och beger oss till den pittoreska korsvirkesstaden Celle. Vi anländer på eftermiddagen och hinner med en rundvandring på egen hand i staden innan vi checkar in på Hotel Tryp. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 4: Efter frukost lämnar vi Celle och åker mot vackra  Moseldalen. Vi beger oss till vinbyn Lieser och checkar in på Schloss hotel Raatz, som vi ska bo på i tre nätter. Dagen avslutas med 3-rätters middag på hotellet.  

Dag 5: Denna dag kommer vår guide Johanna ta hand om oss. Hon tar med oss på en busstur i det vackra vinlandskapet. Det blir en guidad vandring i Bernkastel-Kues och vid lunchtid går vi på en båt som tar oss till Traben-Trarbach. Turen tar ca. 1,5 timma, och vi äter en 3-rätters lunch på båten. Efter rundvandring i Traben-Trarbach möter vår buss upp och vi återvänder till Lieser och kvällen står till eget förfogande.  

 Dag 6: Även denna dag är vår duktiga guide Johanna med oss. Vi åker till Tysklands äldsta stad, Trier. Det blir guidning med buss och till fots i denna 2000 år gamla stad, och egen tid för shopping och lunch. På eftermiddagen tar Johanna med oss till en vingård vid den gamla Römische weinstrasse. Vi tar en promenad i vinodlingarna, bekantar oss med vinodlarens arbete och avnjuter en vinprovning. När vi känner oss nöjda här återvänder vi till Lieser och avslutar dagen med en 3-rätters middag på hotellet.

 

Dag 7: Efter frukost lämnar vi Mosel och åker norrut mot Lübeck. Vi räknar med att komma fram sen  eftermiddagen och checkar in på Hotel Park Inn Radisson. Det finns säkert tid för att se sig om i staden innan vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 8: Efter frukost finns det möjlighet för gränsshopping innan vi tar färjan Puttgarden - Rödby. Resan fortsätter genom Danmark till nästa färja Helsingör - Helsingborg., och vi anländer hemorten under sen eftermiddag.

 

Vi har lagt oss vinn om att det ska finnas tid för egna strövtåg och utforskningar.

Powered by Travelize