När resan betyder lika mycket som resmålet!

Program

Dag 1:

Busstransfer från Skaraborg ca. kl. 02.30 till Landvetter. Plandet lyfter kl. 06.55, och landar på Ciampino, Rom, kl. 12.25. Där står Stenstorps Buss och väntar på att köra oss till Abruzzo för incheckning på Hotel Altamira, Orsogna. Vi provar vin på hotellet från det lokala företaget Cantina Orsogna. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 35 mil, varav 17 mil i Italien.

 

Dag 2:

Efter sovmorgon och frukost tar vi en kort tur till familjeägda vingården II Feuduccio i Orsogna. Där blir det rundvandring, provsmakning och lunch. På eftermiddagen besöker vi den lilla byn Arielle och möter Thomas och Pirjo som lever där halva året. De berättar om det ljuva livet i Italien och vi följer med dem på olivoljeprovning hos Oleificio Andreassi i Poggiofiorito. Middag äter vi på egen hand. 

Dag 3:

Efter frukost åker vi mot kusten, ca. 20 minuter, och utmed vägen besöker vi Crecchio, en liten vacker stad, vandrar runt och dricker 11-kaffe. Därefter ner till hamnstaden Ortona där vi beundrar borgen, gamla stan och kanske besöker krigsmuseet. Nu väntar sandstranden på oss. Det blir sol och bad på Lido Saraceni - och möjlighet till lunch på en trabucchi. På eftermiddagen gästar vi en kanadensisk krigskyrkogård på hemvägen till hotellet samt provar vin hos familjeföretaget Tenuta Ulysse. Dagen avslutas med middag på hotellet.

Dag 4:

Dagens övning blir ett besök på vingården Agriverde, nära Crecchid. Här blir det vinprovning och en 3-rätters lunch. Om tid och intresse finns kan vi på återresan till hotellet åka upp i bergen och besöka nationalparken  La Maiella för att möta vildmark och en vidunderlig utsikt. Åter på hotellet är det egen tid för bad, avkoppling och middag på egen hand.

Dag 5:

Efter frukost lämnar vi Abruzzo och far norrut mot Veneto. Vi stannar utmed vägen för egen lunch och checkar in sen eftermiddag på Poiano  Resort, Garda. Dagen avslutas med gemensam middag. Transport ca. 62 mil.

Dag 6:

Efter frukost blir det båttur på Lago di Garda. Båten lägger ut från Garda och når efter ungefär en timma Sirmione. Där finns möjlighet till förmiddagsfika och bese den berömda romerska villan. Bussen tar oss sedan till vingården Azienda Agricola Meroni som ligger i hjärtat av Valpolicella. Där bjuds vi på lunch och provar bl a Amaronevin. Eftermiddagen ägnas åt egna aktiviteter på Poiano Resort eller i den lilla staden Garda. Dagen avslutas med egen middag. Transport ca. 3 mil.

Dag 7:

Efter frukost lämnar vi Veneto och åker genom den vackra Adigedalen, passerar Bolzano och så småningom Brennerpasset. Vi äter egen lunch utmed vägen och kommer sen eftermiddag fram till Parkhotel Bad Mergentheim vid Romantische Strasse i tyska Bayern. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 62 mil.

Dag 8:

Efter frukost tar vi en tur längs Romantische Strasse och stannar till på ett lokalt ölbryggeri, Landwehr Bräu, Reichelshofen, för att prova deras stora sortiment av öl. Där bjuds vi även på lunch. Färden fortsätter mot Rothenburg ob der Tauber där vi får en guidad tur i den medeltida stadskärnan. Väl tillbaka i Mergentheim blir det tid för shopping och tillfälle att ströva omkring i parken och gamla stan. Dagen avslutas med middag på egen hand. Transport ca. 10 mil.

Dag 9:

Efter frukost startar vi färden norrut. Vi äter egen lunch utmed vägen  och når så småningom fram till Lûbeck och vårt hotell, Park Inn by Radisson. Dagen avslutas med gemensam avskedsmiddag. Transport ca. 61 mil.

Dag 10:

Efter frukost avfärd mot Puttgarden-Rödby, och Helsingör-Helsingborg. Vi bör vara tillbaka i Skaraborg vid 20.00-tiden. Transport ca. 70 mil.

 

Resfakta

Pris: 15.900:-/person med del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 2.000:-.

OBS! När ni betalar in anm. avg., skicka in kopia på era pass till Stenstorps Buss, via mejl eller brev.

I priset ingår: Transfer till Landvetter, flygbiljett, bussresa i modern helturistbuss, färjor, vägavgifter, nio övernattnigar med halvpension, exkl. dryck, på tre/fyrstjärniga hotell, ( frukost, fem middagar och fyra luncher), fem vinprovningar, olivoljeprovning, båtresa, ölprovning, och en guidad stadstur samt reseledare Ingvar Kyrkanders tjänster.

Valutakursen är satt utifrån 1 EUR = 10,20 SEK.

Sker valutaförändring uppåt eller neråt kommer justering av priset på resan att ske. Den aktuella kursen fastställs en månad före avresa.

Enoteca Gärdstorp är ansvarig arrangör för denna resa och har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

Det fanns inget som matchade sökkriterierna!
Powered by Travelize