När resan betyder lika mycket som resmålet!

Sardinien 5-14 oktober

Program 5-14 oktober

Preliminärt program 5 - 14 oktober:

Dag 1:  Stenstorps Buss kör oss från Skaraborg till Arlanda, Stockholm. Flyget avgår kl. 16.25, och landar i Olbia kl. 19.40. Incheckning på Grand Hotel President Olbia. Dagen avslutas med gemensam middag. Transport ca. 37 mil, varav ca.  35 mil i Sverige. 

Dag 2: Efter frukost ledig förmiddag i Olbia. Vi bor ett stenkast från den medeltida stadskärnan, och det blir tid för shopping, eller bara ta det lugnt vid någon av stadens serveringar. Lunch äter vi på egen hand innan avfärd mot Cantina Tani, Monti för vinprovning. Gården ligger mitt ute på landsbygden och deras viner är väl representerade för området.  Färden går vidare mot staden Nuoro och Hotel Sandalia för inkvartering och gemensam middag. Transport ca. 12  mil.

Dag 3: Efter frukost åker vi till gården Supramonte som är beläget i inlandet och där väntar färd ut i det vidsträckta landskapet med jeep. Där strövar kor, hästar och grisar fritt hela året och inte mycket har hänt vad gäller djurhållning de senaste 1000 åren. Gårdsbesöket avslutas med lunch bestående av grillad smågris. Sedan beger vi oss till den genuina bergsbyn Orgosolo. Vi vandrar längs den trånga bygatan och beskådar den historiska grafitikonst som finns på nästan varje husvägg. Man säger att det var här denna konstform en gång startade som en folkets protest mot makthavarna. Bussen tar oss sedan till staden Alghero och hotell Alma di Alghero för incheckning. Middag på egen hand på någon av stadens restauranger. Transport ca. 20 mil.

Dag 4: Efter frukost besöker vi Cantina Santa Maria La Palma för vinprovning. Cantina är känt för att ha hög kvallité och samtidigt som nivån är prisvärd på sitt stora utbud av viner. På en liten restaurang i närheten äter vi gemensam lunch innan bussen tar oss tillbaka till Alghero för egen tid. Hotellet ligger utmed havet och det tar ca. 15 minuter att via strandpromenaden ta sig in till den gamla stadskärnan som är omgiven av försvarstorn och en inte helt intakt ringmur. Där finns ett myller av små butiker, kaféer och restauranger. Middag på egen hand. Transport ca. 4 mil.

Dag 5: Efter frukost bär färden till havet mot kuststräckan vid Stintino. Här är kustlinjen formad av dramatiska klippformationer och ljusa vita stränder. Många säger att de tillhör Italiens vackraste. Vi äter gemensam lunch på genuina Agriturismo Canneto. Gården är lantligt genuin och vi kanske är med och hjälper till när maten skall lagas. Bussen tar oss sedan tillbaka till Alghero för egen tid. Tillåter vädret är det skönt med ett bad i Medelhavet eller bara ta det lugnt - varför inte vid någon av strandpromenadens serveringar. Middag på egen hand. Transport ca. 12 mil.

Dag 6: Efter frukost färd mot staden Bosa. Vi åker utmed kustlinjen från Alghero mot Bosa och landskapet är dramatiskt, storslaget, vilt och orört på ett sätt som är svårt att hitta någon annanstans runt Medelhavet. I staden Bosa gör vi stopp för egen lunch och insuper den speciella atmosfären som råder i denna lilla kuststaden med sina trånga gränder och gamla byggnader. Sedan bär färden mot flygplatsen i Alghero och planet lyfter mot Bergamo, Milano, där vi landar  kl. 19.00. Vi checkar in på hotell vid sjön Iseo och avslutar med gemensam middag. Transport ca. 18 mil.

Dag 7: Efter frukost tar vi det bara lugnt eller promenerar runt för att göra egna upptäckter. Sedan väntar lunch och vinprovning på vingården Al Rocol som tillhör området Franciacorta vars spumante-viner har nationell berömmelse. De sägs vara Italiens bästa mousserande viner. Därefter åker vi längs den vackra Adige-dalen. Vi når fram till en alpby i Val Gardena för incheckning på vårt hotell, och middag på egen hand. Transport ca. 25 mil.

Dag 8: Efter frukost färd mot Brennerpasset och vi äter egen lunch utmed vägen. Fram på eftermiddagen når vi fram till byn Iphofen, och där möter vinbonden Frank Claussen upp. Vi provar deras prisvärda viner ur det stora sortimentet. Incheckning på hotell Esbach Hof i Kitzingen, dagen avslutas med gemensam middag. Transport ca. 51 mil.

Dag 9: Efter frukost färd mot Lübeck. Vi äter egen lunch utmed vägen. Tidig kväll bör vi vara framme på Hotel Holiday Inn i Lübeck för incheckning och gemensam middag. Transport ca. 58 mil.

Dag 10: Efter frukost åker vi mot Sverige. Efter ca. 2 timmar når vi fram till färjan i Puttgarden. Överfarten tar ca. 45 minuter, och efter ytterligare ca. 2,5 timmar genom Danmark är vi framme i Helsingör för att ta färjan till Helsingborg, som tar ca. 20 minuter. Vi stannar i Sverige för egen middag, och vi är åter i Skaraborg ca. kl. 20.00. Transport ca. 65 mil.

 

 

Resfakta och bokning

I priset ingår: 9 övernattningar på 3-stjärniga hotell, 5 middagar, 4 luncher, 4 vinprovningar, 5 dagars guidning av Anna Rudh, flyg Arlanda-Olbia och Alghero-Bergamo, transfer med buss Skaraborg-Arlanda, Stockholm, färd med jeep ca. 2 timmar, buss under hela resan, reseledare Bo Högbergs tjänster.

Pris: 16.400:- per person med del i dubbelrum, enkelrumstillägg 2.200:-.

OBS! När ni betalar er anm. avg. måste ni skicka in kopia på ert pass för bokning av flygbiljetter. Skicka per post eller mejl till Stenstorps Buss.

Stenstorps Buss är ansvarig arrangör för denna resa och har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

Priset på resan är satt utifrån kursen 1 EUR = 10.20 SEK.

Förändras valutakursen 5% upp eller ner en månad innan avresa kommer justering av priset att ske.

OBS!  ANTALET RESENÄRER ÄR BEGRÄNSAT.

Powered by Travelize