När resan betyder lika mycket som resmålet!

Provence 16 - 24 september 2018

Provence program

Dag 1, söndag 16/9: Tidig morgon, flyg Arlanda - Marseille, eller Landvetter - Marseille. Planet landar på Marseilles flygplats ca. kl. 11.15, och där står Stenstorps Buss redo att ta oss till staden Nyons. Incheckning på Hotel Colombet där vi bor fem nätter. Lena och Gösta Linderholm är värdpar på vår gemensamma middag på hotellet.  Transport ca. 13 mil.

Dag 2, måndag 17/9: Efer frukost tar vi bussen till närbelägna vinbyn Vinsobres där livsnjutarna Lena och Rolf Rahm tar emot. Finns det möjlighet hjälper vi till att skörda vin, och Lena Linderholm berättar om det dagliga livet i den lilla vinbyn. Lena och Rolf Rahm bjuder på lunch gjort på lokala råvaror av vad som finns för säsongen. De delar gärna med sig av recepten. Vi besöker kooperativet i Vinsobres där det arrangeras vinprovning på vin som kommer ifrån byn. Där finns även byns alla lokala nyttigheter att köpa. Vi far tillbaka till Nyons för egen tid och det blir möjlighet att besöka olivoljekvarnen och lavendeldestilleriet. Middag på egen hand. Transport ca. 2 mil. 

Dag 3, tisdag 18/9: Efter frukost far vi till Domaine de la Tourelle. Det är en  liten familjär vingård som ligger i AOC Côte du Rhone. Lunch intas på anrika klostret Saint Vicktor och där underhåller Gösta med sång och musik. På hemvägen stannar vi till och tittar på tvåltillverkning, och i anslutning finns det i dess utställning möjlighet att handla. Tillbaka i Nyons blir det egen tid och midag på  egen hand. Transport ca. 5 mil.

Dag 4, onsdag 19/9: Efter frukost åker vi ner till Medelhavet och kuststaden Bouzigues Vi njuter av de storslagna och vackra vyerna. Vi äter lunch på fisk- och skaldjursrestaurangen Les Demoiselles Dupuy som ligger alldeles invid strandlinjen. Det blir säkert skönt med ett svalkande bad innan vi styr hemåt då vi passerar genom det mytomspunna Camargue som känt för sina rosa flamingofåglar, vita hästar och svarta tjurar. Middag på egen hand i Nyons. Transport ca. 35 mil.

Dag 5, torsdag 20/9: Efter frukost väntar besök på marknaden i Nyons. Där handlar vi med stöd av krögarna Andrés och Kristin Lindell alla råvaror som ska ingå  i den gemensamma lunchen hemma hos Lena och Gösta, och kommer att serveras på deras egen "plätt". Det är deras egen trädgård som ligger i angränsning till byn Cournier där de äger ett hus mitt i byn. Under överinseende av Andrés och Kristin hjälps vi åt efter förmåga att tillaga lunchen efter recept från Lena Linderholm. Bussen åker sedan till Nyons för egen tid och middag på egen hand. Transport ca. 4 mil.

Dag 6, fredag 21/9: Efter frukost lämnar vi Nyons och startar färden norrut. Vi stannar för egen lunch utmed vägen och fram på eftermiddagen når vi det berömda vindistriktet Côte de Nuit och vinbyn Vosne Romanee. I källarvalven under byn finns viner som räknas till världens mest exklusiva. Där besöker vi Domaine Rion för en kvalitetsprovning. Vi övernattar på hotell Ibis Beaune Centre som ligger ett stenkast från stadens medeltida stadskärna. Gemensam middag på hotellet. Transport ca. 32 mil.

Dag 7, lördag 22/9. Efter frukost besöker vi staden Beaune och det berömda Hospices De Beaune. Där möter oss en  guide som tar oss runt i det som sedan 1400-talet var stadens sjukhus. Vi får egen tid och äter egen lunch på någon av stadens många restauranger. Vi fortsätter norrut mot Tyskland och når fram till Hotel NH Mannheim, Viernheim. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca. 48 mil.

Dag 8, söndag 23/9: Efter frukost startar vi färden mot norra Tyskland. Vi äter egen lunch utmed vägen och checkar in på hotell Holiday Inn Lübeck. Dagen avslutas med gemensam avskedsmiddag på  hotellet. Transport ca. 62 mil.

Dag 9, måndag 24/9: Efter frukost startar vi färden mot Sverige. Vi når färjan i Puttgarden efter ca. 2 1/2 timma. Färden över till Danmark tar ca 45 minuter och efter ytterligare 2 1/2 timmas bussfärd är vi framme i Helsingör för att ta färjan över till Helsingborg. Vi stannar för mat  utmed vägen i Småland. Framåt kvällen är vi tillbaka i Skaraborg och Stockholm.  Transport ca. 98 mil.

 

Resfakta och bokning

I priset ingår: 

Flyg Arlanda/Landvetter - Marsielle,  transfer för resenärer Skaraborg - Landvetter, bussresa i modern turistbuss inkl. färjor och vägskatter, 8 övernattningar på minst trestjärniga hotell med frukost, 4 middagar och 4 luncher inkl. vin, 3 vinprovningar, Lena och Gösta Linderholms värdskap, även underhållning av Gösta med sång och gitarr, inträde på Hospice de Beaune, Lena och Rolf Rahms värdskap, Andréas och Kristin Lindells kulinariska deltagande reseledare Bo Högbergs tjänster.

Pris: 15.800:- per person del i dubbelrum.

Priset på resan är satt utifrån kursen 1 EUR = 9,80 SEK.

Det definitiva priset på resan kommer fastställas 30 dagar före avresa beroende på valutakursen.

Powered by Travelize