När resan betyder lika mycket som resmålet!

Piemonte 22 september - 30 september 2018

Program

Preliminärt program för vin- och kulturresan 22 - 30 september 2018

Dag 1: På natten transfer till Landvetter flygplats. Efter mellanlandning i Köpenhamn anländer vi till Malpensa, Milano på förmiddagen och där står  Stenstorps Buss redo att ta oss till Barbaresco för inkvartering på Agriturismo Casa Nicolini där vi bor tre nätter. Det blir tid för lite vila eller kanske sippa på ett glas vin medans vi njuter av utsikten och landskapet. På kvällen bjuds vi på gemensam middag i dess restaurang. Transport ca. 34 mil, varav 14 i Sverige.

 

 

Dag 2: Efter frukost far vi till Barbaresco för rundvandring och egen lunch. Vi återvänder till Casa Nicolini för egen tid, kanske ett dopp i poolen. Tidig kväll far vi till Agriturismo Carlin Carlota för att prova Livio Vogheras viner, följt av gemensam middag. Transport ca. 3 mil

 

Dag 3: Efter frukost möter vår lokala guide Susanne Bayer upp vid Casa Nicolini. Vi besöker "La Casa del Trifulau". Där letar vi tryffel med tryffelhund följt av lättare lunch. Bussen tar oss sedan till närbelägna staden  Alba för guidad promenad och det smakar säkert bra med kaffe på någon av stadens serveringar. Färden fortsätter till en vingård i närheten där vi provar gårdens sortiment av röda viner. Dagen avslutas med gemensam middag på Casa Nicolini. Transport ca. 6 mil.

 

 

 

 

Dag 4: Efter frukost och utcheckning bär färden österut mot Franciacorta i Lombardiet. Detta område är känt för att producera de bästa mousserade viner i hela  Italien. Vi besöker vingården Al Rocol där vi provar deras berömda Spumante DOCG. Besöket avslutas med lunch och vi far vidare mot den vackra Adige-dalen. Efter några timmar checkar vi in på Hotel Citta Stadt Bolzano där vi stannar två nätter. Hotellet ligger i hjärtat av den gamla stadskärnan och där avslutas dagen med egen middag på någon av stadens restuaranger.  Transport ca. 43 mil.

Dag 5: Efter frukost är det egen tid i staden. Hotellet ligger mitt i den gamla stadskärnan så allt av intresse ligger inom gångavstånd. Den som önskar kan shoppa, besöka marknaden, ta bergbanan upp till St. Magdaleta för att njuta av utsikten över staden och dalen, besöka Ötzi-museet eller bara ta det lungt vid någon av stadens piazzor. När alla ätit sin lunch tar vi bussen  till Stephan Sölva i Caldaro för att ta en titt på hans odlingar och vinframställning. Vi provar en handfull av hans förnämliga röda och vita viner. Vi vandrar runt i byn och njuter av utsikten från de betagande alpmassiven. Dagen avslutas med gemensam middag i byn innan återfärd till hotellet i Bolzano. Transport ca. 4 mil.

Dag 6: Vi lämnar  italienska Sydtyrolen, passerar Österrike, stannar för egen lunch på lämpligt ställe och når så småningom fram till Hotel Esbach Hof, Kitzingen i tyska Franken. Efter incheckning äter vi gemensam middag. Transport ca. 55 mil.

Dag 7: Efter frukost bjuds vi på stadsvandring med lokal guide i den med ringmur omgärdade medeltidsstaden Iphofen. Sedan väntar vinprovning och lunch hos familjen Claussen Wintzheimer, erkänt duktig odlare av vita och röda viner i Franken. Dagen avslutas med egen middag. Transport ca. 4 mil.

Dag 8: Efter frukost bär färden norrut. Vi äter egen lunch utmed vägen och når fram till Hotel Park Inn by Radisson Lübeck som ligger alldeles vid Lübecks medeltida stadskärna. Om allt går friktionsfritt under färden mot Lübeck kanske vi hinner med att bese stadens medeltidscentrum.  Kvällen avslutas med avskedsmiddag på hotellet. Transport ca. 59 mil.

Dag 9: Vi åker ganska tidigt efter frukost för att hinna med färjan Puttgarden - Rödby. Efter två och halv timme genom Danmark är vi framme  i Helsingör för att ta färjan till Helsingborg. Vi gör ett stopp i Sverige för mat, och vi är åter i Skaraborg vid sjutiden på kvällen. Transport ca. 62 mil.

 

Resfakta och bokning

Pris per person i dubbelrum: 13.900:-

Enkelrumstillägg: 1.900:-

Priset på resan är bestämt av valutakursen 1 euro = 10.00 SEK. Det defenitiva priset kommer att  fastställas 30 dagar före avresa beronde på valutakursen.

Frivilligt avbeställningsskydd: 250 kr.

 

I priset ingår: Transfer Skarborg till Landvetter, flyg Landvetter - Köpenhamn - Malpensa, bussresa i modern helturistbuss, inklusive  färjeavgifter och vägskatter, åtta övernattningar i dubbelrum med frukost på minst trestjärniga hotell, sex middagar, tre luncher, tryffelsök med hund, fem vinprovningar, två lokala guidningar samt reseledare Ingvar Kyrkanders tjänster.

Observera att deltagarantalet är maximerat till 34, först till kvarn....

Powered by Travelize