När resan betyder lika mycket som resmålet!

Piemonte

Program

Preliminärt program för vin- och kulturresa 14 -22 september 2019

Dag 1: Transfer till Landvetters flygplats. Planet lyfter mot Bergamo, Milano, kl. 13.05 och landar kl. 15.30. Där står Stenstorps Buss redo att ta oss  till Barbaresco för inkvartering på Agriturismo Casa Nicolini där vi bor tre nätter. Det blir tid för vila eller kanske sippa på ett glas vin och njuta av den vackra utsikten och landskapet. På kvällen bjuds vi på gemensam middag i dess restaurang. Transport ca. 34 mil varav 14 i Sverige.

Dag 2: Efter frukost far vi till Barbaresco för rundvandring och egen lunch. Vi återvänder till Casa Nicolini för egen tid, kanske ett dopp i poolen. Tidig kväll far vi till Agriturismo Carlin Carlota för att prova Livio Vogheras viner, följt av gemensam middag. Transport ca. 3 mil.

Dag 3: Efter frukost möter vår lokala guide Susanne Bayer upp vid Casa Nicolini. Vi besöker "La Casa del Trifulau". Där letar vi tryffel med fryffelhund följt av lättare lunch. Bussen tar oss sedan till närbelägna staden Alba för guidad promenad och det smakar säkert bra med kaffe på någon av stadens serveringar. Färden fortsätter till gården La Pineta som gör egen salami och lufttorkad skinka. Dagen avslutas med gemensam middag på Casa Nicolini. Transport ca. 6 mil.

 

Dag 4: Efter frukost och utcheckning bär färden österut mot Franciacorta i Lombardiet. Detta område är känt för att producera de bästa mousserade vinerna i hela Italien. Vi besöker vingården Al Rocol där vi provar deras berömda Spumante DOCG. Besöket avslutas med lunch och vi far vidare mot den vackra Adige-dalen. Efter några timmar checkar vi in på Hotel Citta Stadt, Bolzano där vi stannar två nätter.  Hotellet ligger i hjärtat av den gamla stadskärnan. Dagen avslutas med middag på egen hand på någon av stadens restuaranger. Transport ca. 43 mil.

Dag 5: Efter frukost är det egen tid i staden. Det finns mycket av intresse i den gamla stadskärnan som ligger inom gångavstånd från hotellet. Den ssom önskar kan shoppa, besöka marknaden, ta bergbanan upp till St. Magdaleta ör att njuta a  utsikten över staden och dalen, besöka Ötzi-museet eller bara ta det lungt vid någon av stadens piazzor. När alla ätit sin lunch rullar vi iväg till Stephan Sölva i Caldaro för att ta en titt på hans odlingar pch vinframställning.

Dag 6: Vi lämnar italienska Sydtyrolen, passerar Österrike, stannar för egen lunch på lämpligt ställe och når så småningom fram till Hotel Esbach Hof, Kitzingen i tyska Franken. Efter incheckning äter vi gemensam middag. Transport ca. 55 mil.

Dag 7: Efter frukost bjuds vi på stadsvandring av lokal guide i den med ringmur omgärdade medletidsstaden Iphofen. Sedan väntar vinprovning och lunch hos familjen Claussen Wintzheimer, erkänt duktig odlare av vita och röda viner i  Franken. Dagen avslutas med middag på egen hand. Transport ca. 4 mil.

Dag 8: Efter frukost bär färden norrut. Vi äter egen lunch utmed vägen och når fram till Hotel Park Inn By Radisson, Lübeck, som ligger alldeles vid Lübecks medletida stadskärna.  Om allt går friktionsfritt under färden mot Lübeck kanske vi hinner med att bese stadens medeltidscentrum. Kvällen avslutas med avskedsmiddag på hotellet. Transport ca. 59 mil.

Dag 9: Vi åker ganska tidigt efter frukost för att hinna med färjan i Puttgarden. Efter 2,5 timmes färd genom Danmark är vi framme vid nästa färja, Helsingör- Helsingborg. Vi gör ett stopp i Sverige för mat innan vi är åter i Skaraborg, ca. kl. 20.00. Transport ca. 62 mil.

Resfakta och bokning

Pris: 13.900:-/person med del i dubbelrum, enkelrumstillägg: 1.900:-.

OBS! När ni betalar er anm. avg. måste ni skicka in kopia på ert pass för bokning av flygbiljett. Skicka per post eller mejl.

Priset på resan är bestämt av valutakursen 1 Euro = 10,30 SEK.  Det definitiva priset kommer att fastställas 30 dagar före avresan beronde på valutakursen.

Frivilligt avbeställningsskydd: 250:- 

I priset ingår: Busstransfer Skaraborg- Landvetter, flygbiljett Landvetter - Bergamo, Milano, bussresa i modern helturistbuss, inkl. färjor och vägavgifter, 8 övernattningar i dubbelrum med frukost på  minst 3-stjärninga hotell, 6 middagar, 3 luncher, tryffelsök med hund, 4 vinprovningar, besök på gård med egen charktillverkning, 2 lokala guidningar samt reseledare Ingvar Kyrkanders tjänster.