När resan betyder lika mycket som resmålet!

Ciechocinek

Program

Dag 1 lördag 24/3 

Vi åker tidigt på morgonen ner till Helsingborg där vi tar färjan till Helsingör. Resan fortsätter genom Danmark till Gedser och tar färjan till Rostock.

Vi kör vidare österut mot Polen. Första övernattningen blir i Szceczin på Panorama Hotel. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 söndag 25/3

Efter frukost lämnar vi hotellet och fortsätter vår resa mot dagens mål som är Ciechocinek. Vi stannar för lunch i Slesin innan vi framåt eftermiddagen är framme i vår lilla stad. Efter incheckning och lite vila så möter vi vår guide Wojciech, som ska vara med oss under vår vistelse. Vi för en omfattande stadsvandring tillsammans med en lokalguide och Wojciech som tolk. De kommer att visa det mesta som denna lilla pärla har att visa. Dagen avslutas med kvällsmat i form av buffé.

Dag 3 måndag 26/3

Idag ska vi ägna hela dagen åt att bara njuta, ta det lugnt och ta hand om oss själva. Vi börjar med Nordic Walking, 45 minuters promenad med stavar, under sakkunnig ledning. (3 grupper vid olika tider).

   

Därefter kommer vi alla att få njuta av olika behandlingar.  Vi får bada i de olika poolerna, basta och bara njuta. Kanske någon vill prova utegymmet som finns i hotellets parkanläggning.  Allt är naturligtvis frivilligt.  Det ges också tillfälle att krypa in i saltgrottan och bara luta sig bakåt och slappna av. Vi äter lunch på hotellet, och middagen på kvällen äter vi på någon närliggande restaurang i byn.

Dag 4 tisdag 27/3

Efter en vilodag är det dags för en heldagsutflykt. Vi åker till den kända staden Torun som bara ligger 25 km. från Ciechocinek. Tillsammans med Wojciech börjar vi med en rundvandring i Gamla Stan som sedan 1997 finns med på Unescos Världsarvslista. Vi ser det lutande tornet, Copernikmonumentet och besäker Mariakyrkan där vår svenska prinsessa Anna Vasa ligger begravd.  

Rundturen avslutas vid Planetarium som befinner sig i det gamla gasverket från 1800-talet. Här kan vi uppleva polarnatten, se jorden från månen eller t.o.m solsystemets utkant. Vi kommer också att se en intressant film där vi kanske upptäcker att det finns någon annan planet att bo på. 

Dagen fortsätter med besök på ett litet ölbryggeri. Här får vi veta hur det går till att brygga öl, och vi får tappa vårt eget öl på flaska. Alla får ta med sin egen flaska hem. Dagens lunch äter vi här, sedan blir det egen tid innan vi gör oss redo för papparkaksbakning. Staden är känd  för sina pepparkakor. Vi vandrar runt och deltar i bakningen. Ett levande museum. Kvällsbuffé på hotellet.

Dag 5 onsdag 28/3

Idag står det återigen vila och avkoppling på programmet. Vi går på upptäcksfärd bland olika behandlingar och bad i poolerna. Det finns också tid att promenera till Saltgraderverket och andas in den nyttiga luften, någon kanske vill gå på shoppingrunda. Vi avslutar dagen med att slappna av i saltgrottan och bara njuta. Lunch och kvällsmat äter vi på hotellet (eller någon närliggande restaurang på kvällen).

Dag 6 torsdag 29/3

Vi lämnar vårt hotell efter frukost och beger oss norrut med siktet inställt på Sztutowo, (Stutthof), som var ett koncentrationsläger i norra Polen där 65.000 människor dog i lägret. Vi får uppleva detta tragiska öde tillsammans med en svensktalande guide. Det här som vi aldrig får glömma.

Därefter fortsätter vi till Gdansk. Här får vi en rundvandring i den vackra gamla stadskärnan tillsammans med en guide.  Middag äter vi på en trevlig restaurang innan vi kör till Stena Lines terminal för avfärd  med Stena Spirit till Karlskrona. 

Dag 7 fredag 30/3

Båten ankommer till Karlskrona kl. 07.30. Innan vi lämnar båten har vi njutit av en god frukostbuffé.  Vi åker hemåt och beräknar vara hemma ca. kl. 12.30 - 13.00.

Resfakta och bokning

I priset ingår: Buss, färjor, vägavgifter, 1 övernattning på Panorama Hotel i Szcezin del i dubbelrum, 4 övernattningar på Pod Tezniami i  Ciechocinek del i dubbelrum, halvpension fr.o.m middag dag 1 till frukost dag 7,lunch i Slesin, polsktalande guide på stadsvandring i Ciechocinek, svensktalande lokal guide i Polen, besök i saltgrottan, massage 30 min. samtliga, ansiktsmassage 30 min., damer, bicze skockie för herrar, caracalla, nordic walking med stavar o terapeut, foot reflectiv massage, lymfdrainage massage, 3 D platta (vibrationsbehandling för spända muskler), tillgång till pooler och bastu m.m, 90 min. varje dag, utflykt till Torun med rundvandring, besök microbryggeriet med lunch, inträde Planetarium (Geodium), och filmvisning, besök pepparkaksmuseet, lunch på Pod Tezniami dag 3 o 5, lunch Stutthof dag 6, utflykt koncentrationslägret, svensktalande guide dag 6, middag Sopot, båt Gdynia-Karlskrona med 2-bädds insides hytter på däck 7 med frukost.

Vissa mindre ändringar i programmet kan förekomma.

Vi reserverar oss mot stigande valutakurser.

Ev. frågor kontakta Stenstorps Buss, eller Ingegerd Jaldunger, 0504-61523.

Powered by Travelize