Dag 2 Efter frukost beger vi oss till Antica Cantina i Copertino. Där provar vi både vita och röda viner som är typiska för området och håller hög nivå i förhållande till pris. Vi åker ner till Medelhavet och äter lunch på den lilla restaurangen La Nave som ligger precis invid vattnet. När vi är tillbaka i Lecce guidar Anna oss runt i staden. Dagen avslutas med middag på egen hand i Lecce. Busstransport ca.10 mil.
Dag 3 Efter frukost bär färden mot Castello Monaci. Det är ett anrikt slott som ligger på den Apuliska landsbygden. Vi provar deras viner och äter egen lunch i närheten innan vi far vidare mot staden Manduria som är druvan Primitivos absoluta hemvist. Vi provar vin på Cantina Produtti Vini Manduria, och de har mycket prisvärda viner till hög kvalité. Vi checkar in på Masseria Chiancone som tidigare var en feodal gård. Gemensam middag på Masserian. Transport ca.15 mil
Dag 4 Efter frukost åker vi till Alberobello som är berömt för sina Trullihus. Efter att Anna guidat oss runt och att vi kanske provat dess berömda glass på någon av stadens serveringar far vi till Azienda Agricola Zio Peppe för att äta lokal lunch med råvaror från gården. På eftermiddagen besöker vi den "vita staden" Ostuni. Denna medeltida stad ligger på en klippa som höjer sig mäktigt över landskapet. Åter till Masseria Chiancone för egen middag. Transport ca.10 mil
Dag 5 Efter frukost besöker vi Martina Franca en stad med mycket atmosfär och historiska byggnader. Sedan bär det av mot Trulli il Castagno där vi deltager i en matlagningskurs med lokala rätter och med råvaror som är hämtade från gården. Den gemensamma lunchen ackompanjeras av deras lokala vin. Bussen tar oss vidare till Staden Matera som är utsedd till Europas kulturhuvudstad år 2018. Vi checkar in på Albergo Italia och dagen avslutas med egen middag. Transport ca.10 mil
Dag 6 Efter frukost guidaa vi av Anna i den ursprungliga stadsdelen där husen ligger i bergssluttningar delvis uthuggna direkt i berget. Så bodde människor där med sina husdjur inpå 1940-talet. Vi äter egen lunch på någon av stadens restauranger. Eftermiddagen ägnas åt egna upptäckter och kanske lite shopping innan vi äter gemensam middag på mysig restaurang. Transport 0 mil
Dag 7 Bussen kör oss till flygplatsen som ligger strax utanför staden Bari. Vid lunchtid landar vi på flygplatsen Malpensa, Milano. Där står Stenstorps Buss redo att ta oss norrut. Våra inköpta viner är då redan lastade på bussen. Vi äter egen lunch utmed vägen innan vi når fram till alpbyn Introd och vinbonden Marco Martin. Vi provar både vita och röda viner som odlats upp till 1000m över havet. Det ger en speciell karaktär åt vinerna. Vi checkar in på Hotel Ruitor som ligger in en annan alpby alldeles i närheten. Gemensam middag på hotellet. Transport ca.24 mil
Dag 8 Efter frukost bär färden genom ett mäktigt alplandskap mot Frankrike. Vi äter egen lunch utmed vägen och frampå eftermiddagen når vi fram till Hotel Wiedenreuter Hof beläget strax utanför staden Emmendingen. Dagen avslutas med gemensam middag på hotellet. Transport ca.52 mil
Dag 9 Efter frukost startar vi färden mot norra Tyskland. Vi äter egen lunch utmed vägen och checkar in på Egestorfer Hof Egestorf. Gemensam avskedsmiddag på hotellet. Transport ca.70 mil
Dag 10 Efter frukost startar vi färden mot Sverige. Vi når färjan i Puttgarden efter ca.2½ timma. Färden över till Danmark tar ca.45 minuter. Efter ytterligare bussfärd genom Danmark är vi framme vid Helsingör efter ca 2½ timma. Vi stannar för middag utmed vägen i Småland. Går allt bra är vi tillbaka i Skövde vid niotiden. Transport ca.74 mil
Avresa måndag 24 oktober, hemkomst onsdag 2 november
Pris per person i dubbelrum: 14700kr
Enkelrumstillägg:1700 kr
Priset på resan är bestämt av valutakursen 1€ = 9.60 SEK
Det definitiva priset kommer att fasställas 30 dagar före avresan beroende på valutakursen vid det aktuella tillfället.
Frivilligt avbeställningsskydd: 250 kr (gäller ej flygbiljett)
I priset ingår transfer till Landvetter, flyg Landvetter - Bari, flyg Bari - Malpensa/Turin, bussresa i modern helturistbuss inklusive färjeavgifter och vägskatter, busstransport i Apulien, 9 övernattningar på tre eller fyrstjärniga hotell, halvpension exkl. dryck, 4 vinprovningar, 1 olivolje provning, 1 matlagningskurs, samt reseledarna Anna Rudhs och Bo Högbergs tjänster.